Koncert med Seán Whelan og Lars Kristensen

Koncert med Seán Whelan og Lars Kristensen

Søndag 17. juli kl. 15

De traf hinanden ved en session på en lille pub i den sydlige del af Dublin tilbage i 2001 på en kold og klam februar aften - guitaristen Seán Whelan og violinisten Lars Kristensen. Mødet blev startskuddet til en omfattende turné virksomhed i Danmark og Irland med et par afstikkere til Færøerne og USA. Musikken de spiller er en skøn blanding af irske, skotske og nordiske folkemelodier udsat for violin, guitar, mandolin, keltisk harpe og nøgleharpe.

Entré 150,- kr.

Koncert med unge Trio Felix

Koncert med Trio Felix torsdag d. 16. juni kl. 20.00 

Prisvindende ung klavertrio gæster Tuskær med et festfyrværkeri af musik af J. S. Bach, F. Mendelsohn, Ludvig v. Beethoven, F. Kreisler og mere moderne stykker.
Trio Felix er en ung Trio som blev dannet tilfældigt i november 2021 ved en kammermusikcamp i Aarhus. Siden har de øvet sammen og i februar 2022 vandt de guld og en flot pris ved den første kammermusikkonkurrence på Det jyske musikkonservatorium for unge musikere 11–25 år.
Deres optræden til konkurrencen kan ses her: https://youtu.be/TBf6nW9ji3I
Nu kan vi så opleve dem her i det vestjyske, hvor de er på sommerturné. Trioen består af Lukas Holm Hansen (klaver), Antonia Fuglsang (violin) og Alexander Shirinyan (cello) og vi glæder os til at byde dem velkomne!
Entré: 100,-

Koncert med Momentum Piano Trio

Koncert med Momentum Piano Trio.

Søndag 20. november kl. 15.00

Momentum Piano Trio er et fremadstormende, nyetableret dansk ensemble bestående af tre af landets dygtigste og højst profilerede musikere: Kirstine Schneider (violin), Lea Brøndal (cello) og Rikke Sandberg (klaver).

Alle tre musikere er uddannet fra Solistklassen på musikkonservatoriet i København, og har modtaget adskillige priser og anerkendelsesværdige legater.

Hver især har de markeret sig på den danske og internationale musikscene gennem årene, både som solister og kammermusikere, samt optrådt med nogle de af de største musikalske personligheder i ind- og udland, såsom Nikolaj Znaider, Michala Petri og Sabine Meyer.

Momentum Piano Trio har på trods af deres korte levetid allerede mange spændende koncerter og projekter i vente.

Pris 250,-kr

Foredrag, fortælling og musik. Marianne Aagaard Skovmand.

Torsdag 18. august kl. 19.30

Kvindestemmer, kvinderoller og kvindehistorier i den tidlige kristendom. Foredrag, fortælling og klezmermusik.

 

med Marianne Aagaard Skovmand, Jens Schou og Sisse Skovbakke.

Marianne Aagaard Skovmand

Jens Schou

Sisse Skovbakke

Kristendommen har på linje på med andre religioner haft og har stadig betydning for, hvordan vi opfatter henholdsvis det at være kvinde og det at være mand. Og for at kvinden i mange tilfælde betragtes som det svage og underlegne køn, der stadig i store dele af verden ikke har retten til at bestemme over eget liv.

Går vi tilbage til dengang det hele begyndte i kirkens tidlige historie tegner der sig imidlertid et billede af, at kvinder havde langt større betydning for tilblivelsen af kristendommen, end man hidtil har ment. Det gælder Jesu tolv disciple, tolv mænd, som traditionen tilskriver det, men der var snarere tale om en større gruppe, hvor begge køn var repræsenteret. Og så bør Maria Magdalene, der jo fik et evangelium opkaldt efter sig, betragtes som en slags chefdiscipel på linje med disciplen Peter. Og Jesu mor Maria blev i den tidlige kristendom æret som præst og med en autoritet, der langt overgik mændenes. Den flittige brevskriver Paulus er nok især berømt for at have udtalt de berømte eller berygtede ord om, at kvinder skal tie i forsamlinger. Men måske har han aldrig sagt sådan, og det fremgår med al tydelighed af hans breve, at han arbejdede godt sammen med kvinder.

Marianne Aagaard Skovmand, sognepræst phd og forfatter, der i efteråret 2021 udgav bogen De skjulte ledere. Om kvinderne i den tidlige kristendom, fortæller ud fra den nyeste forskning om kvindernes rolle og betydning i den tidlige kristendom.

Efter en pause sættes nogle af fortællingerne om kvinderne fra bibelske såvel som ikke bibelske kilder i musik ved Jens Schou, klarinettist og Sisse Skovbakke, pianist. Marianne Aagaard Skovmand er oplæser. Musikken er autentisk klezmer.

 

Pris: 100,- kr.

Koncert med Gospel D´Light og Ole Jørgensen

Fredag 30. september kl. 19.30

Koncert med Gospel D´Light og Ole Jørgensen

Stemning, energi, eftertænksomhed….. er bare nogle af nøgleordene når Gospel D’Light med Ole Jørgensen byder til koncert på Tuskær.

Masser af god musik i harmoniske arrangementer – uptempo gospelsange, smukke ballader og alt det er er ind imellem.

 

Som noget helt specielt ved denne koncert er der mulighed for at bestille suppe kl. 18 inden koncerten kl. 19.30. Arrangementet afsluttes med at vi går til havet med lanterne og fakler og synge aftensange ud mod Vesterhavet.

Du vil bare være med til denne aften

Pris for koncerten: 150,- kr.

Pris for koncert inkl. suppe: 200,- kr.

 

Julekoncert med Andrea Pellegrini og LiveStrings

Julekoncert med Andrea Pellegrini og LiveStrings

Fredag d. 2. december kl. 19.00

Og det skete i de dage!

Sådan begynder vores Julekoncert hvor vi fortæller juleevangeliet gennem nærvær og spilleglæde. 

Vi vandrer med Josef og Maria gennem tornene mod Betlehem, besøger hyrderne på marken, beundrer barnet i krybben, og ophøjes af englenes lovsang.

Julen har Englelyd favner julens mirakel med toner fra 300 års musik. Fra Bach’s Juleoratoriums fortryllende, virtuose arier, over romantikkens store vingefang til musik af i dag. Vi deler vores egne kæreste julesange og overraskes af julemusik fra andre verdenshjørner, mens vi følges ad til hjerternes fest.

Alt sammen leveret akustisk og nærværende af – Andrea Pellegrini & LiveStrings

Pris: 250,- kr.

Koncert med Andrea Pellegrini og Duo Misha

Søndag 9. oktober kl. 15

Koncert med Andrea Pellegrini og Duo Misha

Den danske sangskat møder sydens drama og spilleglæde! Med sange og nogle af kirkens ældste salmer slår accordeonist Julie Holmegaard Schade, violinist Astrid Mikaelyan og mezzosopran Andrea Pellegrini den folkelige tone an og tilsætter den dybde og drama i sprængfarlige arrangementer.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Kulturelt Samråd Lemvig.

Pris: 250 kr.

Koncert Solvej og trio

Torsdag 30. juni kl. 19.30

Koncert Solvej og trio.

Vi kan ikke få nok af Solvej, så hun kommer igen i 2022. Solvej er fra Fjaltring, hun skriver de fineste sange i et nært og enkelt sprog. Med beskrivelser af livet - også der, hvor det ikke føles så rart eller er så kønt. Solvej er forelsket i western og folk, betaget af beats og glad for guitar. Lyt til CDen ”Drømme på dage hvor tanken er tung” og glæd dig!

Særlig pris, da arrangementet også er en del af Landsbyhøjskolen. Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Kulturelt Samråd Lemvig.

150 kr.

Smag på Musikken

UDSAT PGA SYGDOM.

NY DATO LØRDAG 21. MAJ KL. 14.00

Smag på Musikken

Koncert og smagsoplevelser med mezzosporan Andrea Pellegrini, pianist Tanja Zapolski, kok Lise Faurschou og Team Tuskærs tjenere.

Et nytænkende koncept, hvor mad og musik smelter sammen

Smag på Musikken er et musisk-gastronomisk projekt, der er udviklet i et samarbejde mellem operasanger mezzosopran Andrea Pellegrini, pianist Tanja Zapolski og Tuskærs kok Lise Faurschou Hastrup. Projektet udmønter sig i en særlig måltidskoncert, hvor en stribe små smagsoplevelser ledsager de forskellige stykker musik og sange, som musikerne har valgt. Publikum skal ikke forvente at spise sig mætte i traditionel forstand, men snarere skal man stille dig åben for en anderledes oplevelse af små sanselig madindtryk: Hvordan smager musikken? Smager Rameaus Les Soupirs af chokolade?  Smager Mozart virkelig som sprød asparges? Kok og musikere serverer deres ”smagstolkning” og publikum smager med. Maden nydes med musik af blandt andet Chopin, Mozart, Debussy, Verdi, Bizet og Brahms.

Tuskærs nyskabende projekt modtog i maj 2021 støtte fra Europæisk Gastronomiregions Mikropulje til det første Smag på Musikken-arrangement.

Der venter publikum en sublim musikoplevelse; Pellegrini og Zapolski er intet mindre end topklasse! Tuskær er kendt for sit fantasifulde økologiske guld-køkken.

Smagsoplevelserne på Tuskær spiller denne dag sammen med musikken gennem smage, konsistenser, farver, dufte og overraskende sammensætninger. Kom og smag på musikken!

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og Kulturelt Samråd Lemvig.

Pris: 500 kr.

Koncert med Hvalfugl

Fredag 25. februar kl. 19.30

OBS dato er ændret i forhold til tidligere udmeldt!

Koncert med Hvalfugl

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazz. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid. Jonathan Fjord Bredholdt, klaver og harmonium, Jeppe Lavsen, el-guitar og Anders Juel Bomholt, kontrabas.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Vinterjazz 2022 og er støttet af Statens Kunstfond og Kulturelt Samråd Lemvig.

Vi åbner caféen kl. 18.30 for de, der gerne vil nyde et glas vin/vand/øl eller en kop kaffe/te inden koncerten.

Pris: 200 kr. (Unge under 25 år halv pris)