Koncert med DYBFØLT

En kvintet som består af Henrik Goldschmidt, obo. Lena Jonsson, violin. Adi Zukanovic, keys. Kirstine Elise, cello. Mathæus Bech, kontrabas.

Fem af skandinaviens ypperste musikere fra vidt forskellige musikalske baggrunde har fundet sammen om en fælles fascination af den undervurderede og oversete danske komponist Rued Langgaard og stræber efter at udvide, hvad kammermusikken kan. 

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten.  Entré: 350 kr.

Liggekoncert med pianist Tanja Zapolski

Tanja Zapolski, som spiller tidløse klassikere som Chopin, Händel og Bach samt musik af meditativ, minimalistisk og drømmende karakter af Philip Glass, Ludovico Einaudi og Nils Frahm. Tanja er en af Danmarks førende unge klassiske pianister. Kom med din yogamåtte/madras, pølle, tæppe og pude. Har du ikke yogaudstyr, kan du låne hos os. Vi starter med nogle blide yogastræk guidet af Lise, herefter vil du bare kunne lukke øjnene og lade dig føre med af musikken.

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten. Entré: 300 kr. 

Koncert med Blackbirds

Blackbirds alias sanger/musiker Karoline Budtz og klassisk guitarist Søren Bødker Madsen.

Blackbirds spiller en række fantastiske og sprælske fortolkninger af The Beatles´ udødelige sange. Der veksles mellem ord og musik, og eventet er dynamisk, underholdende og professionelt udført.

Genhør perler som ”Hey Jude”, ”Lady Madonna”, ”Here comes the sun” og mange andre.

The Beatles´musik er kommet for at blive! – Unge som gamle har et forhold til den musik, som blev en del af hele den rytmiske musiks udvikling, siger Blackbirds.

Dobbeltkoncert med McGoldrick, Donnelly & Murray og Andreas Tophøj & Rune Barslund

Michael McGoldrick, Dezi Donnelly & Jim Murray er tre verdensklassemusikere, der er blandt de allermest anerkendte indenfor irsk folkemusik. De har turneret kloden rundt, udgivet en lang række anmelderroste albums og hver især spillet med en perlerække af fantastiske musikere: Mark Knopfler, Aly Bain, Phil Cunningham, Sharon Shannon og Kate Rusby, bare for at nævne nogle få.

Til denne turné har trioen allieret sig med den award-vindende duo Andreas Tophøj & Rune Barslund. Med mange koncerter i hele Skandinavien, Tyskland og på de britiske øer er de to herrer blandt de flittigst turnerende folkemusikere fra Danmark. Duoen inviterer publikum indenfor til et medrivende men også inderligt sammenspil, som krydres med historier fra det levede liv.
Eftermiddagen byder på et sæt fra hvert af de to orkestre samt en fælles finale, som afslutning på koncerten.

Michael McGoldrick - irske fløjter og uilleann pipes
Dezi Donnelly - violin
Jim Murray - guitar og vokal
Andreas Tophøj - violin, bratsch og vokal

Rune Barslund - accordeon og whistle

 

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten. Entré: 350 kr. 

Koncert med Stine Michel - Sommerfugledalen

Lørdag 25. marts kl. 15. Koncert. Stine Michel præsenterer sin fine fortolkning af Inger Christensens kanoniserede og over 30 år gamle sonetkrans Sommerfugledalen 

Sommerfugledalen,  en visuel og stemningsfuld koncert

Med en helt særlig indlevelse har- forfatter Stine Michel skrevet musik til Inger Christensens anmelderroste sonetkrans Sommerfugledalen.

Koncerten byder på musik inspireret af folkemusikken, mellemøstlige klange og den klassiske sangskriver tradition.

 

Stine Michel: Vokal og guitar, stiller op med et kæmpe hold af stjernemusikere:

Henrik Goldschmidt: Obo, klarinet og fløjte

Bilal Irshed: Oud og percussion

Jesper Uno Kofoed: Trommer, percussion, kor

Henrik Kunz: Bas, kor

Robert Dueholm Stenbäck: Guitar, keys, kor

 

Derudover er der syet særlige sommerfuglekåber, som tilfører koncerten et smukt visuelt udtryk. Kåberne er skabt af kunstneren Signe Find Larsen.

 

Om udgivelsen af Sommerfugledalen med musik af Stine Michel skrev pressen bl.a.

“Stine Michel har begået et storartet album. Smuk musik til en af landets mest anerkendte og elskede digtere, Inger Christensen.” (Lissen, Rootzone)

“Raffineret, dybt facetteret, original naturlig” ****(Gaffa/Ivan Rod

“En fængslende og smuk blanding af Dansk folkemusik og melodisk pop, der forenes i imponerende skønhed.” (Eric van Domburg Scipio in his review, on popmagazineheaven.nl)

”Det er et meget generøst album, på den gode måde fordi det er flot orkestreret med stor variation og mange fine detaljer, ligesom Stine Michels vokal klinger vidunderligt i alle lejer.” (Side33)

 

Liveanmeldelse:

”Smuk som en sommerfugl – det var Stine Michel i de to kåber, hun bar under den koncert, hun spillede til releasen af sit nye og meget vellykkede album, Sommerfugledalen. Her har hun skrevet sange ud fra digteren Inger Christensens sonetkrans fra 1991. Michels kåber var kreeret af Signe Find. Disse kåber var vidunderlige prikker over i’et ved præsentationen. musikken understreger og forstærker stemningen af ”en sommerdøsig tankerække: Fortryllet og bombarderet af sanseindtryk.” (Lissen, Rootzone)

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten. Entré: 300 kr. 

Koncert med Hvalfugl

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazz.

Der er en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid.

Jonathan Fjord Bredholdt, klaver og harmonium, Jeppe Lavsen, el-guitar og Anders Juel Bomholt, kontrabas.

 

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Vinterjazz 2023. Mulighed for bestilling af frokost før koncerten. Entré: 300 kr

Koncert med Oak Now Willow

Oak Now Willow er et alias for sangskriver og musiker Katrine Hald og det band hun står foran. Katrine Hald bor på Friland på Djursland. Fra en bæredygtig boble af selvforsyning, yoga og musik, rækker hun ud for at røre lytteren med en organisk lyd uden filter. Det er sange, der filosoferer og rumsterer med følelser, natur og magi.

Katrine og Johannes spillede koncert på Tuskær for 4 år siden. Nu er de tilbage med et helt hold: Katrine Hald: Vokal/guitar/Rhodes. Nikolaj Heyman: Guitar/kor. Peter Dombernowsky: Trommer/percussion. Anton Johannes Hejl: Bas/kor.

Entré pris: 300 kr.

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten 

Hjertets dag

Vi fejrer hjertet med Kunst, Kultur og Klimavenlig hjertemad.

En hjertelig dag for børn og voksne.
Alle er velkomne

Program:
kl 10 Åbning med fællessang for børn og voksne ved Sisse
Skovbakke.
Kl 10.30 Guidet rundvisning i Laila Westergaards udstilling “Med
kloden mellem tænderne",  hvor Lise lægger en hjertevinkel på.
kl 11.30 Foredrag om klimavenlig hjertemad og hjertelig levevis ved
Tuskærs leder og kok Lise Faurschou Hastrup
kl 11.30 tur til stranden med børn og børnebørn for dem som har
lyst. I får havfaldsdposer med og kombinerer hjertemotion og
miljømotion.
kl 12.30 Fri buffet med masser af sanselige hjerte-lækkerier og
smagsoplevelser.
kl 13.30 Solvej Gregersen optræder bl.a. med sin smukke sang
”Slå hjerte slå”.
kl 14.00 Fællessang for børn og voksne ved Sisse Skovbakke
kl 14.30 – 15.00 afslutning: fællessang for hjertet

 

Entre 80 kr.
Børn op til 15 år gratis

 

Koncert med Seán Whelan og Lars Kristensen

Koncert med Seán Whelan og Lars Kristensen

Søndag 17. juli kl. 15

De traf hinanden ved en session på en lille pub i den sydlige del af Dublin tilbage i 2001 på en kold og klam februar aften - guitaristen Seán Whelan og violinisten Lars Kristensen. Mødet blev startskuddet til en omfattende turné virksomhed i Danmark og Irland med et par afstikkere til Færøerne og USA. Musikken de spiller er en skøn blanding af irske, skotske og nordiske folkemelodier udsat for violin, guitar, mandolin, keltisk harpe og nøgleharpe.

Entré 150,- kr.

Koncert med unge Trio Felix

Koncert med Trio Felix torsdag d. 16. juni kl. 20.00 

Prisvindende ung klavertrio gæster Tuskær med et festfyrværkeri af musik af J. S. Bach, F. Mendelsohn, Ludvig v. Beethoven, F. Kreisler og mere moderne stykker.
Trio Felix er en ung Trio som blev dannet tilfældigt i november 2021 ved en kammermusikcamp i Aarhus. Siden har de øvet sammen og i februar 2022 vandt de guld og en flot pris ved den første kammermusikkonkurrence på Det jyske musikkonservatorium for unge musikere 11–25 år.
Deres optræden til konkurrencen kan ses her: https://youtu.be/TBf6nW9ji3I
Nu kan vi så opleve dem her i det vestjyske, hvor de er på sommerturné. Trioen består af Lukas Holm Hansen (klaver), Antonia Fuglsang (violin) og Alexander Shirinyan (cello) og vi glæder os til at byde dem velkomne!
Entré: 100,-