Om Tuskær

Spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os
+45 97 88 71 48
+45 61 70 82 56

Tuskær, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter

Bag det yderste dige syd for Fjaltring finder man en klitgård fra 1864. Det er Tuskær, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter. Her kan man opleve koncerter, kunstudstillinger, foredrag, undervisning og gastronomi af høj karat.

Stedet er kendt for at kunne manifestere et helt særligt nærvær og rum til fordybelse samt for aldrig at gå på kompromis med kvalitet, hvad enten det angår kunst, gastronomi, musik eller valg af stedets formidlere og lærerkræfter.

 

Tuskær danner ramme om mange forskellige aktiviteter og er et populært besøgsmål. Stedet er kendt og brugt af mange gæster, kunstnere, foreninger, højskoler, skoler, erhvervsliv, kommuner m.m.

På Tuskær kan man hente oplevelser og få inspiration til næring af de livgivende og skabende kræfter, vi alle er udrustet med. Den omgivende natur er enkel og stærk.

”Et lille kraftcenter mellem sandet og stjernerne, hvor havets evige bevægelse minder os om, at også vi må være i bevægelse, skal vi holde os levende i tanke, fantasi og følelse”. Elin Nilsson

Tuskærs leder Lise Faurschou Hastrup

tiltrådte som leder i foråret 2018. Tidligere var hun formand i Tuskærs bestyrelse og er også professionel kok, underviser og madskribent indenfor det økologiske køkken.

Kulturcentret er en selvejende institution med Lemvig Kommune som bygningsejer. Tuskær modtager et årligt driftstilskud fra Lemvig Kommune.

Stedet er båret af frivillighed og en flok engagerede frivillige er involveret i praktiske, administrative og organisatoriske opgaver.

 

Historien

Tuskær blev stiftet i 1986 af Elin Nilsson, der ledede kulturcentret i 30 år frem til sin død i efteråret 2017.

 

Youssef

”It is wonderful how you can feel the spirit of this place even before knowing it´s history”

Rødding Højskole

"Tak for skøn mad I dejlige omgivelser. Det er et fantastisk sted I har!"

Kærligst Ole og Lisbeth

"Vi kommer igen, dejlig oplevelse – en oase – venlige mennesker – dejlig mad – stedet og kunsten en fryd for øjet."

chevron-left
chevron-right
Copyright © 2021 - Tuskær -  Kulinarisk Kunst-og Kulturcenter
Cvr: 14884831
Tuskærvej 9,
Fjaltring, 
7620 Lemvig
Rutevejledning
Design & udvikling - Norsite
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram