Udstillingen kan ses fredage, lørdage og søndag kl 13 – 16.
Sidste dag er FREDAG D. 25. MARTS.
Entré: 40,- kr inkl. en kop kaffe eller te.
Se aktuelle åbningstider her
Udstillingen, som havde fernisering 27. november, men som kort tid efter måtte lukke pga. restriktioner, rummer udover Inge Bjørns smukke vævninger også Pierre Gérard Franceschis fotografier fra 1966 af træskulpturer/portrætter fra danske landsbykirker.
Inge Bjørn har opbygget udstillingen af sine farverige 14 vævninger og Franceschis 24 sort/hvide fotografier omkring hendes kæmpetrend, som er en del af Tuskærs permanente udstilling. Billeder og vævninger fremstår i en smuk og stemningsfuld helhed. Det er første gang disse værker er udstillet sammen.
Inge Bjørn er 96 år, men hun er langt fra at gå på pension. Ganske vist stoppede hun i 1993, efter 40 år, som underviser på Askov Højskole. Men hun arbejder inspireret og vedholdende med sin kunst, og Inge Bjørns værker er så interessante, at Statens Museum for Kunst sidste år købte tre billedvævninger. Inge Bjørn er en gammel ven af Tuskær, hvor hun har haft mange arbejdsophold.
Inge Bjørn har to sønner med den franske fotograf Pierre Gérard Franceschi (1915 -2001), som kom til Danmark i 1961. Fotografiet var hans redskab til at nyformulere den enkle visdom om livets erfaring og håb. Franceschis billeder ses i mange kunsthistoriske bøger udover hans egne udgivelser.
Inge Bjørn siger om sine billedvævninger: ”Tråden er blevet min pensel og mit udtryksmiddel. Jeg kan lide at spinde, farve, trende og med alle teknikker væve og brodere så billedet bliver til.”
Det er en eventyrlig oplevelse at gå rundt i Tuskærs Katedral og opleve hvordan Inge Bjørn med sine tråde kan skabe de smukkeste udtryksfulde billeder.
De 24 fotos af Franceschi stammer fra en billedrække på 80 fotografier fra danske landsbykirker, som i forløbet fra bebudelsen til Kristi Himmelfart viser hver enkelt skikkelses sindsstemning: glæde- sorg-hengivenhed-angst og forløsning.
Fotografierne fra 1966 er af træskulpturer helt tilbage fra 1400-1500tallet. Men her i 2022 genkender vi disse menneskelige udtryk, som vi møder, når ubegribelige hændelser sker.
Heraf har Inge givet udstillingen navnet Genkendelse.
Udstillingen kan ses fredage, lørdage og søndag kl 13 – 16.
SIDSTE DAG ER FREDAG D. 25 MARTS.
Entré: 40,- kr inkl. en kop kaffe eller te.
Kontakt for tilmelding