Foredrag: De fagre danske kyster og klimaforandringerne ved Carlo Sass Sørensen

Foredrag: De fagre danske kyster og klimaforandringerne ved Carlo Sass Sørensen

Foredrag ved Carlo Sass Sørensen

10. oktober kl. 19.00

De fagre danske kyster og klimaforandringerne

Kysterne indeholder den mest varierede, forunderlige og foranderlige natur. Gennem årtusinder har naturkræfter formet og omformet vort land, og vi har i stor stil boet og levet med adgang til havet og med de overraskelser, havet også byder på, når det stormer. Vi fremhæver de åbne og frie kyster som en særlig dansk attraktion: Den danske kyst smiler fager, jovist, men er smilet stivnet eller helt ved at forsvinde? Klimaforandringer, kysterosion og oversvømmelse truer. Måske er vi blevet dummere. Måske har vi glemt at tænke os om, når vi i stigende grad bygger og bosætter os i vandkanten! Jævnlige oversvømmelser var engang et vilkår i havnearbejderkvarterer. I dag accepterer vi ikke oversvømmelser, men hvad gør vi, når vi ved, fremtiden byder på flere og kraftigere stormfloder?

Carlo har de seneste 20 år boet i Vestjylland – heraf knap 15 år i Fjaltring. Han arbejder til daglig i Kystdirektoratet i Lemvig, er uddannet naturgeograf og naturvejleder, og har desuden en forskeruddannelse fra DTU Space i rygsækken, hvor han undersøgte klimapåvirkninger af kyster og kystsamfund.

Pris: 100,- kr.

Mandag

Dato:
10-10-2022 -

Kl: 19.00

Pris: 100,-

Kontakt for tilmelding

Copyright © 2021 - Tuskær -  Kulinarisk Kunst-og Kulturcenter
Cvr: 14884831
Tuskærvej 9,
Fjaltring, 
7620 Lemvig
Rutevejledning
Design & udvikling - Norsite
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram