Fernisering på udstillingen "Slægtskab – menneske og natur". Sissel Thastum / Independent AIR

Fernisering på udstillingen "Slægtskab – menneske og natur". Sissel Thastum / Independent AIR

Fernisering på udstillingen "Slægtskab – menneske og natur" ved Sissel Thastum / Independent AIR

Lørdag 2. april kl. 15 

Vi byder på lidt godt til ganen.

Gratis adgang til ferniseringen.

Udstillingen vises 2. april – 1. juni, se de aktuelle åbningstider her

Natur og menneske flettes sammen på Tuskær

Samhørighed og relationer mellem menneske og natur er i højsædet med kunstudstilling, filmfremvisning, foredrag og fotografisk workshop for unge på Tuskær, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter i april og maj måned.

Kunstudstilling
Med fernisering den 2. april fra kl. 15, slår Tuskær dørene op for kunstudstillingen ”Slægtskab – menneske og natur”.  Udstillingen viser blandt andet seks smukke fotografiske prints af billedkunstner Sissel Thastum, som viser krystalbilleder der gennem en særlig teknik, afspejler forskellige arter fra alge til menneske. Værkerne understøttes af poetiske tekster og digte af Line Thastum.

Intentionen med udstillingens tema er at skabe refleksion over værdien og nødvendigheden af i højere grad at se os selv som en del af naturen og dermed nødvendigheden af at skabe en bæredygtig fremtid.

Udstillingsentré 40 kr. inkl. en kop kaffe.

Filmfremvisning og artist talk med billedkunstner Sissel Thastum                             

Den 5. april kl 19 vil billedkunstner Sissel Thastum vise videoværket “No you without Mountains, without Sun, without Sky” og fortælle om sin kunstneriske praksis. Sissel kommer bl.a. ind på hvordan man som kunstner arbejder med store og vigtige temaer som natur og menneske, hvad kunstens rolle er for den verden vi skaber, og hvad kunsten kan som f.eks. politik og forskning ikke kan.

Filmen, som afslutter aftenen er en 20 minutters langsom og fordybende rejse ind i et tidløst, oprindeligt naturunivers af sansning og væren, som et væsen indvævet i et netværk af samspil med sine omgivelser.

Gratis adgang.

Fotografisk workshop for unge
Som en del at temaet ”menneske og natur” er unge fra Lemvig Gymnasium inviteret til at deltage i en fotografisk workshop med temaet ”Naturen omkring os – naturen i os”, med billedkunstner Sissel Thastum som underviser.  Billederne fra workshoppen vil også blive udstillet, med fernisering den lørdag den 9. april kl. 15.

Foredrag om biokrystalliseringernes forunderlige univers, rundvisning og ”artist talk”

Lørdag den 9. april kl. 16, kan man med et foredrag af Ph.d. Jens Otto Andersen, få en guidet tur rundt i biokrystallernes verden. Den særlige krystalliseringsteknik, der ligger til grund for udstillingens billeder, bruges bl.a. i biodynamisk fødevareproduktion, til at analysere fødevarernes kvalitet på et dybere niveau end alene indholdet af næringsstoffer. Metoden afspejler at bl.a. planter er mere end kulhydrater, proteiner og vitaminer, men også er levende væsner.

Gratis adgang.

Rundvisning og møde med kunstnerne bag udstillingen ”Slægtskab – menneske og natur”.

Søndag den 10. april kl.15 kan man i udstillingen møde billedkunstneren og tekstforfatteren bag udstillingen ”Slægtskab – menneske og natur” Sissel og Line Thastum, der også er mor og datter. De vil vise rundt og fortælle om idéen og processen bag udstillingen efterfulgt af digtoplæsning, spørgsmål og snak med kunstnerne.

Hvordan er billederne blevet til, hvilken intention, proces og fordybelse ligger bag udstillingen, og hvordan kan billeder og kreative tekster skabe en anden forståelse for naturen og samspillet mellem arter end faktuel viden. Det er nogle af de ting Sissel og Line kommer ind på igennem rundvisning. Efterfølgende vil Line Thastum læse nogle af udstillingens digte højt og lægge op til en dialog med publikum om udstillingens tema.

Udstillingen og de øvrige arrangementer afvikles i et samarbejde mellem Tuskær, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter og kunstorganisationen The Independent Air, der arbejder med kunstaktiviteter med natur og bæredygtighed som omdrejningspunkt.

Projektet er bl.a. støttet af 15. Junifonden, Statens Kunstfond og Nordeafonden.

Sissel Thastum, (f. 1987) er uddannet i fotografi og kunst i Prag, Wales og Trondheim og bosat i Berlin. Hun er medstifter af kunstorganisationen The Independent Air og arbejder som kunstner, underviser og koordinator af kunstprojekter. www.sisselthastum.com

 Line Thastum (f. 1959) er humanøkolog, uddannet økologisk landmand, grøn guide og voksenunderviser. Hun skriver kreativt og poetisk, har indgået i kunstprojekter og er medstifter af kunstorganisationen The Independent Air. I det daglige arbejder hun bl.a. som miljøkoordinator i kommunalt regi.

Lørdag

Dato:
02-04-2022 -

Kl: 15.00

Pris: Gratis

Kontakt for tilmelding

Copyright © 2021 - Tuskær -  Kulinarisk Kunst-og Kulturcenter
Cvr: 14884831
Tuskærvej 9,
Fjaltring, 
7620 Lemvig
Rutevejledning
Design & udvikling - Norsite
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram