Udstilling med Inge Bjørn og Gérard Franceschi

Udstilling med Inge Bjørn og Gérard Franceschi.

Udstillingsperioden er forlænget, så udstillingen kan ses alle fredage, lørdage og søndag kl 13 – 16 indtil 20. marts.

Entré: 40,- kr inkl. en kop kaffe eller te.

Genkendelse.

Se aktuelle åbningstider her

Udstillingen, som havde fernisering 27. november, men som kort tid efter måtte lukke pga. restriktioner, rummer udover Inge Bjørns smukke vævninger også Pierre Gérard Franceschis fotografier fra 1966 af træskulpturer/portrætter fra danske landsbykirker.

Inge Bjørn har opbygget udstillingen af sine farverige 14 vævninger og Franceschis 24 sort/hvide fotografier omkring hendes kæmpetrend, som er en del af Tuskærs permanente udstilling. Billeder og vævninger fremstår i en smuk og stemningsfuld helhed. Det er første gang disse værker er udstillet sammen.

    

Inge Bjørn er 96 år, men hun er langt fra at gå på pension. Ganske vist stoppede hun i 1993, efter 40 år, som underviser på Askov Højskole. Men hun arbejder inspireret og vedholdende med sin kunst, og Inge Bjørns værker er så interessante, at Statens Museum for Kunst sidste år købte tre billedvævninger. Inge Bjørn er en gammel ven af Tuskær, hvor hun har haft mange arbejdsophold.

Inge Bjørn har to sønner med den franske fotograf Pierre Gérard Franceschi (1915 -2001), som kom til Danmark i 1961. Fotografiet var hans redskab til at nyformulere den enkle visdom om livets erfaring og håb. Franceschis billeder ses i mange kunsthistoriske bøger udover hans egne udgivelser.

   

Inge Bjørn siger om sine billedvævninger: ”Tråden er blevet min pensel og mit udtryksmiddel. Jeg kan lide at spinde, farve, trende og med alle teknikker væve og brodere så billedet bliver til.”

Det er en eventyrlig oplevelse at gå rundt i Tuskærs Katedral og opleve hvordan Inge Bjørn med sine tråde kan skabe de smukkeste udtryksfulde billeder.

De 24 fotos af Franceschi stammer fra en billedrække på 80 fotografier fra danske landsbykirker, som i forløbet fra bebudelsen til Kristi Himmelfart viser hver enkelt skikkelses sindsstemning: glæde- sorg-hengivenhed-angst og forløsning.

Fotografierne fra 1966 er af træskulpturer helt tilbage fra 1400-1500tallet. Men her i 2022 genkender vi disse menneskelige udtryk, som vi møder, når ubegribelige hændelser sker.

Heraf har Inge givet udstillingen navnet Genkendelse.

Udstillingsperioden er forlænget, så udstillingen kan ses alle fredage, lørdage og søndag kl 13 – 16 indtil 20. marts.

Entré: 40,- kr inkl. en kop kaffe eller te.

Udstilling "Slægtskab – menneske og natur" ved Sissel Thastum / Independent AIR

Lørdag 2. april - mandag d. 2 maj

Udstillingen "Slægtskab – menneske og natur" ved Sissel Thastum / Independent AIR

Udstillingen skaber en visuel og sanselig oplevelse af forskellige arters unikke væsen og samspil, fra alger over mere komplekse planter, dyr og mennesker. Den omfatter bl.a. videoinstallation, poetiske og informative tekster, fotos og andre visuelle og skulpturelle værker. Udstillingen suppleres med foredrag, og billeder fra workshop med unge elever fra Lemvig Gymnasium vises som et særskilt bidrag til udstillingen.

Fernisering udstilling med akvarelmaler Anna Törnquist fra Sverige

Lørdag 30. juli kl. 15

Fernisering udstilling med akvarelmaler Anna Törnquist fra Sverige.

Fernisering, foredrag og udstilling med billedhugger Laila Westergaard

Lørdag 10. september kl 15

Fernisering, foredrag og udstilling med billedhugger Laila Westergaard

Yderligere informationer kommer på hjemmesiden senere

Fernisering på udstilling med elever fra Lemvig Gymnasium

Lørdag 9. april kl. 15

Fernisering på udstilling med elever fra Lemvig Gymnasium, som har deltaget i ugens workshop.

Slægtskabet mellem menneske og natur.

Fernisering på udstillingen "Slægtskab – menneske og natur". Sissel Thastum / Independent AIR

Lørdag 2. april kl. 15.

Fernisering på udstillingen "Slægtskab – menneske og natur" ved Sissel Thastum / Independent AIR

Udstillingen skaber en visuel og sanselig oplevelse af forskellige arters unikke væsen og samspil, fra alger over mere komplekse planter, dyr og mennesker. Den omfatter bl.a. videoinstallation, poetiske og informative tekster, fotos og andre visuelle og skulpturelle værker. Udstillingen suppleres med foredrag, og billederne fra workshoppen med de unge vises som et særskilt bidrag til udstillingen.