Pileflettekursus med Bent Vinkler

Kurset starter fredag kl. 10 og slutter søndag kl. 16
Kurset er for alle - om man har flettet i 40 år eller aldrig har prøvet det før. Det er forholdsvis frit, hvad du vil flette. Havet, stranden, himlen og dens fugle vil inspirere dig. Dine ideer og længsler vil sætte dig i gang. Materialerne og dine hænder vil undervise dig. Bent Vinkler er en sand mester indenfor kunsten af flette pil og han vil gøre alt for at hjælpe dig, når det bliver svært.

Bent siger: Tuskær er et fantastisk sted, så det kan kun blive godt.

 

Pris: 2950 kr. inkl. vegetarisk aftensmad, materialer til pileflet  samt forskellige forfriskninger gennem dagene. Depositum 750,- kr.
Betaling: Efter bekræftelse om optagelse på kurset, betales depositum 750 kr. på Mobilpay 78031 eller på konto i Stadil Sparekasse 9629 – 8980409490.  Skriv ”Pileflet”.

 

Forplejning
Kursusprisen inkluderer vegetarisk middag fredag og lørdag aften, samt forfriskninger igennem dagen.
Det er muligt at købe frokost fra Tuskærs køkken.
Der er adgang til kaffe og te ad libitum på værkstedet, hvor der endvidere er et lille kursistkøkken med nødvendigt køkkenudstyr og et køleskab, hvor medbragt mad kan opbevares.


Logi
. Kursister sørger selv for overnatning. Vi sender gerne en liste over muligheder.

Værkstedet er til disposition fra kl. 9 morgen til sen aften.

Materialer. Bent har materialer med, men hvis du selv har forskelligt, som du gerne vil bruge, da tag det gerne med.

Medbring rosensaks, kniv eller syl, hvis du har; ellers har Bent værktøj, man kan låne.

Akvarelkursus for alle med Marianne Dall

Leg med akvarel

 

Akvarelkursus for alle med Marianne Dall 7. – 9. juni 2024

Kursuspris inklusive forfriskninger dagen igennem samt lækker vegetarisk middag fredag og lørdag aften: 2400 kr.

Vores tilgang til akvarel er undersøgende og legende og byder på fordybelse og sjov.

Vi starter med en introduktion til akvarelmaleriets klassiske teknikker og afprøver enkle øvelser. Herefter søger vi motiver i stedets unikke omgivelser, i det vidtstrakte landskab og Tuskærs kunst.

Med blyant og pensel griber vi skitsens enkle teknik, hvor linjer og flydende farver mødes og omsætter vores iagttagelser. Her er der tid til fordybelse, begejstring og impulsive idéer, så det bliver sjovt!

Fredag: undervisning kl.16-18 samt en times foredrag om akvarelmaleri kl.19.30

Lørdag: undervisning kl.9-12, frokostpause kl.12-14, undervisning kl.14-18 med lille pause undervejs

Søndag: undervisning kl.9-12, frokostpause kl.12-13, fortsat undervisning kl.13-15

 

Værkstedet kan frit benyttes og er åbent fra tidlig morgen til sen aften alle dagene.

 

Frokost kan tilkøbes i Tuskærs café.

 

Tuskær kan ikke tilbyde overnatning,

men man kan rekvirere liste over overnatningsmuligheder i området.

Akvarelkursus med Anna Törnquist

(OBS: Alle pladser er desværre allerede optaget, og der modtages ikke yderligere tilmeldinger til dette kursus)

Fra pigment til billede

Akvarelkursus med Anna Törnquist 24. – 30. august 2024

Kursuspris inklusive forfriskninger dagen igennem samt lækker vegetarisk middag om aftenen: 6750 kr.

I hele syv dage går vi i dybden med akvarelteknikker og øvelser, der har til formål at skabe interessante billeder.

Vi lader os inspirere af vejret og de fantastiske naturoplevelser omkring Tuskær, men gradvist forlader vi den konkrete afbildning og går i gang med abstraktioner og akvarelforsøg.

Begyndere mødes med erfarne akvarelmalere i en række opgaver, som hver enkelt står overfor på sin helt egen måde. Anna vejleder og giver dybdegående opgaver på individuelt niveau.

Kurset starter lørdag 24.8. kl.14 og slutter fredag 30.8.kl.14. Værkstedet kan frit benyttes og er åbent fra tidlig morgen til sen aften alle dagene.

Frokost kan tilkøbes i Tuskærs café.

 

Tuskær kan ikke tilbyde overnatning,

men man kan rekvirere liste over overnatningsmuligheder i området.

Udstilling: Fernisering på udstilling med kunstneren Dorthe Kærgaard

Søndag 31. marts kl 15.

Fernisering på udstilling med kunstneren Dorthe Kærgaard.

Udstillingen kan ses på Tuskær sommeren over.

Se her: https://dorthe-kaergaard.dk/

Liggekoncert ”Timeless” med pianist Tanja Zapolski.

Pianist Tanja Zapolski, spiller tidløse klassikere som Chopin, Händel og Bach samt musik af meditativ, minimalistisk og drømmende karakter af Philip Glass, Ludovico Einaudi og Nils Frahm. Tanja er en af Danmarks førende unge klassiske pianister. Kom med din yogamåtte/madras, pølle, tæppe og pude. Har du ikke yogaudstyr, kan du låne hos os. Vi starter med nogle blide yogastræk, herefter vil du bare kunne lukke øjnene og lade dig føre med af musikken.

Entré: 300 kr. Mulighed for bestilling af frokost før koncerten.

Koncert "Music from the Heart"

Music from the Heart”, koncert med den danske violinist Philippe Benjamin Skow og den ukrainsk fødte pianist Tanja Zapolski.

Denne aften inviterer vi jer til at opleve et musikalsk univers, der nærer sjælen og vækker de dybeste følelser. Koncerten vil bringe jer på en rejse gennem musikkens vidunderlige univers og skabe et rum for fordybelse og opleve musikkens magiske kraft. Gennem værker fra barokkens transcendens med musik af Bach, Vivaldi, til lidenskabelige og følelsesladede Brahms, Schubert, Chopin, Faure, til fyrige tangoer af Astor Piazzolla, samt ukrainske smukke melodier af Skorik. Der væves en musikalsk fortælling, der taler direkte til hjertet. Entré: 350 kr. 

Koncert med folkemusikensemblet Dyvohray

Koncert med folkemusikensemblet Dyvohray fra Ukraine ledet af Vadym Chornokondratenko. 

Det bliver et glædeligt gensyn og genhør, når det ukrainske orkester spiller magiske variationer af folklore, klassisk og moderne musik. Alle musikere er medlemmer af National Philharmonic Society of Ukraine i Kyiv. Entre´: 350 kr.

Koncert “Himlen Ulmer”

Koncert “Himlen Ulmer” med mezzosopran Andrea Pellegrini og den klassiske guitarist Thea Vesti.

En koncert om lidenskaben fra det inderlige nord til det ekspressive syd, fra den dybeste sorg til den største hengivende glæde, oplevet i komponistmøder på tværs af Europa og århundreder.

Koncerten er sammensat af spanske flamencoinspirerede sange af Granados og De Falla i passionerede møder med den nordiske folkesjæls Carl Nielsen, Lange-Müller og Grieg med enkelte afstikkere til Gershwin, Stevie Wonder og Teitur. Entre: 300 kr.

Yogaevent med Simon Krohn i samarbejde med AneYoga

Yoga bliver ofte forbundet med smidighed, sundhed og stresshåndtering, men de fleste har alligevel en fornemmelse af, at yoga er langt mere og dybere end det. Simon Krohn giver i dette foredrag en underholdende introduktion til de filosofiske tanker, der ligger til grund for yogatraditionen.

Simon Krohn er yogalærer og cand.mag. i filosofi med fokus på indisk filosofi. Han har undervist i yoga, meditation og vejrtrækning i mere end 20 år. Han er forfatter til bogen ”Nærmere noget” om filosofien bag yoga og til bogen ”Liv og luft”, som handler om vejrtrækningen. Entré inkl. forfriskning efter foredraget: 200 kr.

Pia Raug synger og fortæller om Inger Christensen

Koncert, foredrag og oplæsning. Pia Raug sammen med pianisten Søren Thuesen. En blanding af foredrag om Pia Raugs år med Inger Christensen og hendes ord - blandet med sangene fra albummet ”det”, som vil indramme oplæsning af nogle af de tidlige digte, som lige er udkommet i ”Jeg bor i en hemmelig drøm”. Pia Raug vil blandt andet gerne fortælle om, hvor hun synes, at der er tydelige spor mellem den spirende digter og det, som hun allerede var blevet til kun 8-9 år senere. Entré: 300 kr.