JUBILÆUM

Kære Venner og netværk

Vi inviterer til en uformel festligholdelse i anledning af 5 års dagen for min overtagelse af Tuskær og min 60 års fødselsdag torsdag den 16. marts kl 13-16.

Vi byder på lidt godt til ganen, bobler og kaffe i hyggelige omgivelser.

Kom som du er (men uden parfume) og nyd det gode selskab.

De bedste hilsner

Lise/Tuskær

PS: I stedet for flasker, blomster eller chokolade ønsker jeg mig bidrag til Laila Westergaards fine lille skulptur, "Det daglige brød", som Tuskærs boller har stået model til.

Skulpturen har vi fået lov at låne, den står på disken i cafeen.

Agnete og Poul samler ind på

MobilePay 40447911 eller kontonummer 7730 -0001530505. Mrk. GaveLise

Vi synger julen ind og danser om juletræet

Mere om programmet senere.

Koncert med DYBFØLT

En kvintet som består af Henrik Goldschmidt, obo. Lena Jonsson, violin. Adi Zukanovic, keys. Kirstine Elise, cello. Mathæus Bech, kontrabas.

Fem af skandinaviens ypperste musikere fra vidt forskellige musikalske baggrunde har fundet sammen om en fælles fascination af den undervurderede og oversete danske komponist Rued Langgaard og stræber efter at udvide, hvad kammermusikken kan. 

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten.  Entré: 350 kr.

Yoga og ayurveda med yogalærer Ilse Gaardahl og Lise Faurschou Hastrup

Samme koncept som workshoppen 18. juni, dog uden indisk besøg. 

Vi serverer en på én gang seriøs og humoristisk workshop om ayurveda med et forfriskende twist, der gør emnet let forståeligt og underholdende.

Ayurveda er Indiens over 5000 år gamle sundhedssystem, hvis formål er at opnå harmoni i krop og sjæl. Ayurveda beskriver alting ud fra fem elementer: æter, luft, ild, vand og jord, der i kombinationer udgør dosha’erne (grundtyperne) VataPitta og Kapha. Alle mennesker har en konstitution, som domineres af en eller flere doshaer. Vi sætter her doshaerne ind i en sammenhæng, så du vil kunne nikke genkendende til hvilken dosha du selv, din ægtefælle og din nabo er … og du vil få en ny fornemmelse af, hvorfor vi reagerer så forskelligt.

Vi fortæller om de ayurvediske anbefalinger for livsstil, mad og måltider. Vi instruerer i enkle yogaøvelser til hver type, og du vil få en forståelse af, hvordan du med enkle tiltag kan optimere dit velbefindende fysisk og psykisk.

 

Ilse Gaardahl har undervist i yoga i mere end 25 år. Certificeret Iyengar Yoga lærer i 1996, med en 3 årig yogaterapeutisk IyengarYoga uddannelse afsluttet i 2015. Samt Individuel og Gruppe- krop-gestaltuddannelse fra Institut for Gestalt analyse afsluttet i 2000. Ilse er indehaver af CITY-YOGA.

Se www.city-yoga.dk

 

Lise Faurschou Hastrup har 25 års erfaring som selvstændig madvejleder. Lise holder foredrag om ayurveda og giver individuelle mad- og måltidsvejledninger ud fra de ayurvediske principper. Lise er forfatter til bogen ”Ayurveda for Begyndere” som udkom i 2016. Lise er daglig leder på Tuskær.

Se www.lisef.dk

 

Pris workshop: 850 kr. inkl. enkel ayurvedisk frokost. 

Klimavenlig mad med Lise Faurschou Hastrup

Praktisk madlavningskursus: Klimavenlig mad med Lise Faurschou Hastrup

Vi lærer om principperne og mulighederne for klimavenlig madlavning og vi går i gang i køkkenet sammen, laver den lækreste mad, som vi også nyder i hinandens selskab. Pris: 700 kr. inkl. råvarer og materialer.

Liggekoncert med pianist Tanja Zapolski

Tanja Zapolski, som spiller tidløse klassikere som Chopin, Händel og Bach samt musik af meditativ, minimalistisk og drømmende karakter af Philip Glass, Ludovico Einaudi og Nils Frahm. Tanja er en af Danmarks førende unge klassiske pianister. Kom med din yogamåtte/madras, pølle, tæppe og pude. Har du ikke yogaudstyr, kan du låne hos os. Vi starter med nogle blide yogastræk guidet af Lise, herefter vil du bare kunne lukke øjnene og lade dig føre med af musikken.

Mulighed for bestilling af frokost før koncerten. Entré: 300 kr. 

Kursus. HAVKROP, dans og stilhed med Maria Rose Dybvad

Maria Rose Dybvad, danser, psykomotorisk terapeut og yogalærer. Weekenden vil være en vekslen mellem åbne invitationer med musik og bevægelse og stille, indadvendte siddende og liggende, afspændende øvelser. Blød guidet yoga, livgivende dans, kontakt med det naturlige åndedræt og en øget kropsbevidsthed. Vi vil lede efter det nydende i bevægelserne uden anstrengelse, pres eller skub. Det kræver ingen forudsætninger at deltage.

 

Velkommen til en weekend ved havet, hvor vi vil lade os inspirere af havets bevægelser i dans, stræk og stilhed. Havet kan bølge vildt i storm, og havet kan være stille på en sommerdag. Aldrig er det uden bevægelse. Havet er evigt levende, strømmende og pulserende.

Vi vil lade vore kroppe smelte og bølge. I store bølger, i små bølger, i udadvendte, ekspressive bølger og i indadvendte, stille bølger. Weekenden igennem vil vi lade os bevæge af åndedrættet, af kroppens liv og havets bevægelser.

Weekenden vil være en vekslen mellem åbne invitationer med musik og bevægelse og stille, indadvendte sidende og liggende, afspændende øvelser. Den sansende og flydende krop er i centrum. Gennem bløde og nærende bevægelser vækker vi kroppen til live. Flydende stræk i blød guidet yoga, livgivende dans, kontakt med det naturlige åndedræt og en øget kropsbevidsthed, er noget af det, vi vil bevæge os igennem denne weekend. Vi vil lede efter det nydende i bevægelserne uden anstrengelse, pres eller skub. Lade kroppen give sig hen til tyngdekraften og åndedrættet - og derfra slå rødder og på samme tid løfte os op.

Vi vækker kroppen om morgenen ved strandkanten i bare tæer.

Dagsrytmen er samling fra klokken 10-13 og klokken 16-19.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Vi bevæger os med det, der er.

 

Praktisk info vedrørende kurset 

Underviser: Maria Rose Dybvad. Danser, psykomotorisk terapeut og yogalærer

Tider: Vi begynder fredag kl. 10.00 og slutter søndag kl. 14.00

Sted: Katedralen på Tuskær, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter, Tuskærvej 9, Fjaltring, 7620 Lemvig

Pris: 3.500 kr. inkl. vegetarisk frokost og aftensmad samt lækre, økologiske forfriskninger, te og kaffe. Depositum: 700 kr. 

Betaling. Efter bekræftelse om optagelse på kurset, betales depositum på 800 kr. på Mobilpay 78031 eller på konto i Stadil Sparekasse 9629 – 8980409490. Restbeløb indbetales halvanden måned inden kursusstart, du vil modtage en mail herom.

Logi. Kursister sørger selv for overnatning og morgenmad, vi fremsender gerne liste over muligheder. Hvis du vil booke værelse på Danhostel/Fjaltring Gæstehus, Vestermøllevej 7, Fjaltring, 7620 Lemvig, tlf. 97 88 77 00 -  skal du oplyse, at du er Tuskær-kursist. Der er forhåndsreserveret nogle værelser til kursister på kurset.

 

Pileflettekursus med Bent Vinkler.

Kurset starter fredag kl. 10 og slutter søndag kl. 16

Kurset er for alle - om man har flettet i 40 år eller aldrig har prøvet det før. Det er forholdsvis frit, hvad du vil flette. Havet, stranden, himlen og dens fugle vil inspirere dig. Dine ideer og længsler vil sætte dig i gang. Materialerne og dine hænder vil undervise dig. Bent Vinkler er en sand mester indenfor kunsten af flette pil og han vil gøre alt for at hjælpe dig, når det bliver svært.

Bent siger: Tuskær er et fantastisk sted, så det kan kun blive godt.

Pris: 2900 kr. inkl. vegetarisk aftensmad samt forfriskninger gennem dagene. Depositum 800,- kr. Kursister sørger selv for logi. Vi hjælper gerne.

Betaling: Efter bekræftelse om optagelse på kurset, betales depositum 800 kr. på Mobilpay 78031 eller på konto i Stadil Sparekasse 9629 – 8980409490.                                                                                                                                                                       

Forplejning 

Kursusprisen inkluderer vegetarisk middag fredag og lørdag aften, samt forfriskninger igennem dagen.

Det er muligt at forhåndsbestille og tilkøbe frokost fra Tuskærs køkken.

Der er adgang til kaffe og te ad libitum på værkstedet, hvor der endvidere er et lille kursistkøkken med nødvendigt køkkenudstyr og et køleskab hvor medbragt mad kan opbevares.

Logi. Kursister sørger selv for overnatning. Vi fremsender gerne en liste over muligheder.

Værkstedet er til disposition fra kl. 9 morgen til sen aften.

Materialer. Bent har materialer med, men hvis du selv har forskelligt, som du gerne vil bruge, da tag det gerne med.

Materialepris til Bent ca. 300,-kr. Medbring rosensaks, kniv eller syl, hvis du har; ellers har Bent værktøj, man kan låne.

Kreativt kursus for børn og voksne

Kreativt kursus for børn og voksne med kunstner Susanne Ahrenkiel

Lørdag 8.- søndag 9. juli, begge dage kl. 10 - 15. Kreativt kursus for børn og voksne med kunstner Susanne Ahrenkiel. Vi laver portrætter af familien, af hinanden, af venner og af vores dyr. Man kan deltage begge dage eller blot den ene. Pris: 400 kr. pr. barn pr. dag inklusive materialer og forplejning. 1 deltagende voksen i følge med barn er gratis, dog betaling for forplejning. 

 

 

Koncert med Blackbirds

Blackbirds alias sanger/musiker Karoline Budtz og klassisk guitarist Søren Bødker Madsen.

Blackbirds spiller en række fantastiske og sprælske fortolkninger af The Beatles´ udødelige sange. Der veksles mellem ord og musik, og eventet er dynamisk, underholdende og professionelt udført.

Genhør perler som ”Hey Jude”, ”Lady Madonna”, ”Here comes the sun” og mange andre.

The Beatles´musik er kommet for at blive! – Unge som gamle har et forhold til den musik, som blev en del af hele den rytmiske musiks udvikling, siger Blackbirds.