tuskaertrisbis

Tuskær, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter

er beliggende i den yderste klitrække syd for landsbyen Fjaltring. Tuskær danner ramme om mange forskellige aktiviteter og er et populært besøgsmål. Kvaliteten sættes i højsædet hvad angår kunst, kultur og måltider.

           

Tuskærs Økologiske Café og Restaurant

Tuskær har et anerkendt økologisk køkken, der serverer veltillavede fiskeretter og vegetarisk mad til gæster og kursister. Køkkenet fungerer desuden som undervisningskøkken. Som den eneste restaurant i området har Tuskærs køkken Det Økologiske Spisemærke i GULD (dokumenteret 90-100% økologi). Den daglige leder Lise Faurschou Hastrup er også madmor, køkkenchef og underviser på stedet. 

       cafe   

Kunstsamling, udstilling og kunstbibliotek

Tuskær råder over en stor samling kunst. Læs mere under Permanent samling. Desuden vises særudstillinger ind imellem. Udstillingen er åben for offentligheden mod en mindre betaling til entré. Mange grupper benytter sig af rundvisning og foredrag om stedet. Besøgende kan spise i caféen og købe et udvalg af varer i den lille butik. Endvidere findes en unik bogsamling med flere sjældne bøger om blandt andet kunsthistorie, kirkekunst, tekstilkunst, keramik og værker om forskellige kunstnere. Man kan læse i bøgerne i åbningstiden.

 

Koncerter 

Koncerter indenfor mangfoldige musikgenrer er et særkende for stedet. Der afholdes klassiske koncerter med op til fem musikere på scenen med nogle af landets ypperste musikere, små intime jazzkoncerter samt viseaftener. Tuskær præsenterer nye musikalske samarbejder og eksperimenter og afholder arrangementer der blander kunstarter som f.eks. koncerter med kulinariske indslag. Tuskær er med i det landsdækkende Vinterjazzprogram. Koncertvirksomheden er støttet af Statens Kunstfond og Kulturelt Samråd Lemvig.

 bjarkemogensen                  kirstinemathus

    

Kurser og foredrag

Uge- og weekendkurser afholdes i akvarel, pileflet, skrivning, sang og yoga med anerkendte undervisere. I køkkenet undervises i madlavning, måltidskultur og økologi. Endvidere foredrag om blandt andet kunsthistorie og litteratur.

 akvarelkurs              kursusakvarel  

Ugentlige aktiviteter

I vinterhalvåret afholder Tuskær faste ugentlige arrangementer. Sangaftener med højskolesangbogen akkompagneret af pianist. Yogaklasser, dans og håndarbejdsaftener, hvor man kommer med egne håndarbejdsprojekter og inspirerer hinanden. 

2-12      2-10

Møder

Tuskær danner en unik ramme om mangfoldige mødeaktiviteter. Stedet har AV-udstyr og alt hvad der skal til for at holde et vellykket møde eller en temadag. Køkkenet serverer maden.

Jeg accepterer cookies fra denne hjemmeside.